Lyckoföreläsningar

Skaffa kunskap, inspireras och praktisera nycklarna till välmående organisationer, företag och människor.

Våra lyckoföreläsningar

Våra föreläsningar och workshops syftar till att inspirera och dela kunskap om ämnen som rör lycka och positiv psykologi. Dessa föreläsningar ger olika metoder och strategier för att uppnå lycka, hantera stress, öka positivt tankesätt och förbättra det övergripande välbefinnandet och är skapade för att hjälpa och inspirera människor och team att leva ett mer balanserat och glädjefyllt liv. 

Med sin bakgrund som beteendevetare, masterutbildning i organisations- och ledarskapspsykologi och med över 250 intervjuer i Lyckopodden, är Agnes Sjöström en uppskattad talare och föreläsare som specialiserar sig på dessa ämnen. För mer specifik information om Agnes Sjöström och hennes föreläsningar kan du söka online eller kontakta arrangörer av evenemang där hon har talat.

Kontakta Agnes för mer information.

Lyckliga organisationer

Modern forskning visar att lyckliga medarbetare är en av de absolut viktigaste resurserna för att skapa välmående och hållbara organisationer. Ändå är det få företag som efterlever den företagskulturen. Det vill jag hjälpa till att ändra på!

I den här föreläsningen kommer du att få lära dig mer om hur du utvecklar sunda, välmående och hållbara medarbetare och därmed organisationer. Med hjälp av den senaste organisationspsykologiska lyckoforskningen och med snart över 200 intervjuer i bagaget tillsammans med de senaste experterna inom lycka och välmående, guidar Agnes dig genom den senaste och mest relevanta kunskapen för att uppnå positiv förändring för dig och dina medarbetare. I den här föreläsningen lär hon ut de främsta och mest effektiva verktygen inom lycka och välmående på arbetsplatsen för att skapa engagerade och välmående medarbetare. Agnes avslöjar bland annat vilka som är de viktigaste faktorerna för att minska personalomsättningen på arbetsplatsen, ger konkreta verktyg på enkla övningar att implementera i det dagliga arbetet för att skapa lyckligare medarbetare, och delar med sig av vilka åtgärder som krävs för att minska vår tids största lyckobovar på arbetet. Målet med föreläsningen är att minska psykisk ohälsa på arbetsplatsen och uppnå lyckliga medarbetare som vill stanna på arbetet under lång tid framöver.

Lyckliga ungdomar

Psykisk ohälsa och ungdomar hör INTE ihop! Ändå visar Socialstyrelsens senaste undersökning att antalet ungdomar som har diagnosticerats med depression och ångest har ökat under de senaste åren. Det vill jag ändra på!

Den här föreläsningen riktar sig till skolor som vill hjälpa ungdomar att redan i tidig ålder hantera svårigheter i livet genom att bidra med verktyg som kan hjälpa dem att uppnå ett lyckligare liv. Efter att ha studerat lyckoforskning på masternivå och intervjuat över 200 personer om just lycka och välmående så blev det tydligt för henne hur det saknas kunskap om hur du som ung i Sverige idag med små enkla medel kan påverka sitt egna välmående till det bättre. Syftet med den här föreläsningen är därför att bidra med den senaste och mest aktuella kunskapen om hur du gör för att minska psykisk ohälsa bland ungdomar. Jag vill att ungdomar på ett enkelt, roligt och effektivt sätt ska kunna skapa rätt förutsättningar för sig själv att leva sitt lyckligaste liv. Därför avslöjar Agnes i den här föreläsningen de tre i särklass bästa lyckoverktygen för att uppnå ett lyckligt liv. Hon tar upp de mest framstående strategierna för att boosta den psykiska hälsan i Sverige, och lämnar ungdomarna med en känsla av hopp, lekfullhet och glädje.

Lyckolunchen

Aktivera dina lyckohormoner genom att äta rätt!

Visste du att upplevelsen av lycka och välmående baseras på fyra stycken grundläggande lyckohormon i din kropp? Och att en av dessa hormon tas upp till 90% av tarmen. Forskare börjar förstå att vi faktiskt kan hacka vår egen biologi för att uppleva mer av dessa lyckohormon och därmed också uppleva fler lyckotillstånd varje dag. Med stöd från etablerad biologisk och neurologisk forskning hjälper den här föreläsningen dig att förstå vad du konkret behöver göra för att aktivera mer av dessa fyra lyckohormon och därmed också uppleva ett lyckligare liv! Till föreläsningen ingår dessutom en god, nyttig och smakrik lunch innehållande ingredienser som forskning visar aktiverar några av de lyckohormon som bör äta för att bli lyckligare! Lyckolunchen är perfekt för kickoffen, inspirationsdagen, eller för dig som vill lyxa till arbetsdagen för dina medarbetare mitt i veckan!

Boka lyckoföreläsning